Velkommen til GAIA GRUPPEN.NO!

I over tyve år har vi i Gaia Wine & Spirits (1997) og Chaeos Wine & Spirits (2009) søkt å fylle norske glass og ganer med det beste fra Italias og verdens vinmarker. Og vi tror vi har skapt mye vinglede.

For livets glade vinentusiaster blir flasken aldri tom.

I over tyve år har vi i Gaia Wine & Spirits (1997) og Chaeos Wine & Spirits (2009) søkt å fylle norske glass og ganer med det beste fra Italias og verdens vinmarker. Og vi tror vi har skapt mye vinglede.

I alle disse årene har vårt fokus vært på kvalitet og vår søken vært etter egenart. og vi får jo ikke mindre - kun mer - i porteføljen ettersom vi oppdager stadig nye viner, besøker spennende områder og møter unike vinmennesker. 

Vårt uttrykk har naturlig nok endret seg noe gjennom årene - en rynke har kommet til her, et grått hår der, roligere låter velges på jukeboxen og ostene til vinen blir av det stadig modnere slaget. Alt sammen sunne modningstegn (vår preferanse i vin er dog uforanderlig - kun det beste er godt nok). Og i likhet med oss selv har vi gjennom tiden også endret noe på vårt visuelle utrykk; dvs logoer, bannere, kjennetegn - hvordan vi presenterer oss. Vi må jo følge med i tiden. Uten å miste oss selv.

Vår første logo var et bilde av en vakker flatcoat retriever som tronet på toppen av verden - med undertittel "Gaia on top of the World". Firmaets første navne-søster, og grunnleggernes første baby.

Deretter fulgte vårt kjennetegn vinopptrekkeren i først sort så flere farger. 

Italiaflagget ble båret høyt og vi har vært først til å introdusere Norge for en rekke av de magiske produkter vi fant på vår vei, og som i dag er velkjente regioner og viner, men som i sin tid var helt ukjent - fra Prosecco til Etna, fra Franciacorta til Garda, fra Südtirol til Vesuv. En magisk Italia-reise har det vært, og den pågår ennå. Og vi er like stolte over å fremvise våre utvalgte preferanser i Barolo, Barbaresco, Chianti Classico og Montalcino som vi er over dem vi har funnet i Randazzo (Etna), Fiesole (Firenze), Appiano (Alto Adige) og Erbusco (Franciacorta).

I 2009 var tiden kommet til å introdusere verden forøvrig. Vi hadde takket nei til alt utenfor støvelen i over ti år, men noen juveler var nå for vakre til at vi klarte å holde det skjult lenger. Chaeos Wine & Spirits ble født - for å fremvise våre beste funn fra verden utenfor Italia. Først ut var Santorini og Hellas (betegnende nok fra produsenten 'Gaia Wines'), fulgt av Some Young Punks fra Adelaide i Australia, så kom som perler på en snor utvalgte skatter fra Østerrike, Chile, Portugal m.fl - både små skatter, nye grunder-vinhus og garasjeprodusenter, og store og mer etablerte kvalitetshus fra Tyskland, Frankrike og verden forøvrig. Samarbeidet med Ole Martin Alfsen kom også til alles glede i gang - tok av. Og vi sier som Bilbo Baggins; the road goes ever on.

I dag er Gaia Gruppen paraplyen som dekker våre firmaer. Vi opererer i kvalitetsvinenes verden. Og vi har knyttet til oss noen av de fremste i faget til vår lille gruppe - vi er stolte av den iver, kunnskap, faglige styrke og entusiasme våre såvel eldre som nyere kolleger hver dag fremviser. 

Alt dette skal vi si mer om og på vår nye nettside! Med alt om oss og våre partnere, nyheter og arrangementer, besøk og reiser, mat og drikke, alt våre gleder.

På gaiagruppen.no er verden vår østers. 

Skål!